Na De Oorlog

Na de Oorlog heeft het voormalig verzet ervoor gekozen om niet meer in de publiciteit te treden. Ieder jaar werd er besloten een korte bijeenkomst te houden waar alleen de voormalig verzetsleden aan meededen en geen buitenstaanders.

Toch kwam daar in 1972 verandering in toen de chef-voorlichter van de Gemeente Zoetermeer Jaap van der Zwan werd gevraagd het verhaal achter de graven voor de kerk uit te zoeken, dit in verband met bezoek uit Scranton, U.S.A. aan Zoetermeer. Deze Jaap nam contact op met Tinus van Herwijnen en na een overleg met het voormalig verzet werd er besloten openbaarheid te geven aan deze chef-voorlichter. Het verhaal was echter zo uitgebreid dat Jaap van der Zwan besloot er een boek aan te wijden en dit werd "De Dag dat het Manna viel". Na de publicatie van het boek werd het weer rustig rondom het voormalig verzet en men bleef een keer per jaar bijeen komen, dit werd volgehouden tot begin 2000 bijna alle verzetsleden waren overleden.

  

 

 

Hieronder vindt u een aantal foto's die in de loop der jaren gemaakt zijn van het voormalig Zoetermeers verzet. De foto's zijn in volgorde van jaartal geplaatst.